De drie soorten computers, laptops en tablets

Wanneer u een nieuwe computer of laptop aan gaat schaffen is het handig om te weten dat er drie verschillende categorieën zijn om deze in onder te verdelen. Voor het gemak hebben we deze voor u hier opgenomen:

Soort Windows desktop* Windows laptop Apple
desktop
Apple
laptop
Tablet
Instapmodel € 250 – € 500 € 350 – € 600 € 900 – € 1200 € 1000 – € 1300 € 80- € 150
Middenklasser € 500 – € 700 € 600 – € 800 € 1200 – € 1500 € 1300 – € 1500 € 150 – € 350
High-end € 700 – € 800 – € 1500 – € 1500 – €350 –

* De prijs voor een Windows desktop computer is exclusief beeldscherm
Deze prijzen zijn een richtlijn en duiden de verschillende categorieën aan.

Hoe werkt het?
Een computer bestaat uit hardware en software. De software is continu in ontwikkeling in de vorm van softwareupdates, de aansturing van randapparatuur zoals printers, het gebruik van andere programma’s zoals anti-virusprogramma, een Office pakket, spelletjes, foto- en/of muziekprogramma’s en dergelijke. Al deze zaken vragen capaciteit van de hardware.

Maar de hardware blijft hetzelfde en ontwikkeld niet mee.
Dus in de loop van de tijd ontstaat er een gat tussen de hard- en software. Dit merkt u doordat een computer langzamer wordt; de software vraagt meer snelheid dan de hardware kan leveren.

De instapmodellen computers hebben goedkopere en dus ook langzamere en vaak ook minder hardware ‘aan boord’, waardoor ze eerder vertragen.

Overigens geldt dit voor alle ‘computer-achtigen’, waaronder tablets, smartphones, laptops, mediaplayers, navigatiesystemen en andere apparaten waar updates en/of nieuwe functies aan toegevoegd kunnen worden.

In een aantal gevallen is een deel van de hardware te vervangen. Denk hierbij aan het uitbreiden van het interne geheugen of het plaatsen van een snellere hardeschijf (SSD-schijf). Hiermee kan de snelheid aanzienlijk worden verhoogd. Hierin kunnen we u adviseren. Neem contact op voor de uitbreidingsmogelijkheden voor uw computer.

Wilt u een gratis diagnose van uw (Windows) computer of laptop? Kijk hier en voer de scan uit. In 10 seconden heeft u een rapport met aanbevelingen.